Boeiend onderwijs

Boeiend onderwijs

Ik voel het; ik word ‘Meester in je vak’. Met die zin eindigde mijn column in de laatste schoolkrant. Vol enthousiasme ben ik dit cursusjaar begonnen met twee nieuwe studies. Met veel plezier kwam ik iedere maandag naar de Pieter Zandt, terwijl ik de rest van de week de universiteit in Groningen bezocht!

Na een aantal maanden bleek echter dat de combinatie van beide studies zwaar was, de behaalde resultaten op de universiteit waren niet zoals verwacht terwijl ik het op de Pieter Zandt zo naar mijn zin had! Een keuzemoment was voor mij onvermijdelijk. Kiezen voor mijn studie in Groningen of kiezen voor een andere studie. Voor mij was het onmogelijk om het onderwijs los te laten. Daar liggen toch immers mijn ambities?

Het onderwijs boeit me, iedere dag opnieuw. Ik heb daarom een definitieve keus gemaakt voor het onderwijs. Ik heb daarom gekozen om het duale traject te gaan volgen bij de Driestar. De duale route wil zeggen dat de opleiding op twee plekken plaats vindt. Op de lerarenopleiding (Driestar Educatief) en op de opleidingsschool (Pieter Zandt). Dit houdt in dat ik de komende tijd iedere week twee dagen op de Pieter Zandt te vinden zal zijn.

Ik kijk met alle tevredenheid terug op de afgelopen maanden. Ik heb bijzonder veel geleerd van zowel ‘Meester in je vak’ als mijn tijd op de Rijksuniversiteit in Groningen. Veel nieuwe mensen leren kennen, veel bijzondere ervaringen opgedaan. Door het volgen van het traject ‘Meester in je vak’ is mijn keuze voor het onderwijs een feit. Ik heb er leren zien hoe boeiend onderwijs kan zijn en is!

Onderwijs boeit, voor mij en misschien ook voor jou! Wellicht denk je erover na om ook voor het onderwijs te kiezen. Je zit nu misschien in het examenjaar en wil ook ‘Meester in je vak’ worden. Als je voldoende motivatie hebt en goed kunt leren is dat zeker een goede keus! Je leert er zo onvoorstelbaar veel van, iedere dag opnieuw.

Ik hoop de komende jaren boeiend onderwijs te gaan volgen en te gaan geven. Een goddelijk beroep, zo omschreef dhr. Trouwborst het vorige keer in de schoolkrant. Ik sluit me daar graag bij aan. De christelijke leraar is toegewijd en ijverig en heeft het beste voor zijn leerlingen over. De leraar is betrokken op zijn vak. Er is liefde en betrokkenheid en wijst zijn leerlingen ook op het ene nodige! Dat is geen gemakkelijke opgave, dat moet biddend gebeuren. Dagelijks mogen we bidden: ‘Leer mij volgen’. Boeiend!