Welkom terug

Welkom terug

Een nieuwe start. Ik ga studeren! Ik heb de keuze gemaakt om naar Groningen te gaan. Zoals zoveel van mijn oude klasgenoten. Studeren aan de Rijksuniversiteit. Een mond vol. Welke studie? Economie & Management, een mix van bedrijfseconomie en algemene economie. Ik heb er zin aan. Een nieuwe uitdaging!

Na 6 jaar VWO op de Pieter Zandt heb ik er nog geen genoeg van. De komende vier jaar kan ik weer trouw de Pieter Zandt komen bezoeken. Niet meer iedere dag, maar één dag in de week wordt ik er verwacht. Naast mijn studie aan de universiteit. Ik ga de komende vier jaar een duaal traject volgen. Het heeft de naam gekregen: ‘Meester in je vak!’.

De leerroute ‘Meester in je vak’ is voor mij de ideale combinatie. Naast mijn studie aan de universiteit, krijg ik de kans om praktisch bezig te zijn in het onderwijs. Je wordt gelukkig niet gelijk in het diepe gegooid, maar langzaam groei je naar het lesgeven toe. Uiteindelijk behaal je een tweedegraadsbevoegdheid. Daarmee mag je lesgeven in alle onderbouwklassen en het hele vmbo. Heb je de bevoegdheid gehaald, dan kun je in een verkorte route je eerstegraadsbevoegdheid halen. De route sprak mij erg aan en op de school is er veel vrijheid. Je doet onderzoeken voor de school, bereid lesonderdelen voor, helpt de vakgroep bij problemen en ondersteunt leerlingen. Het is een zeer divers programma.

Eind augustus werden we verwacht in Gouda. Ter kennismaking. Een tweedaagse was er georganiseerd om de studiegenoten, die ook dit traject gaan volgen, beter te leren kennen. Het waren twee leerzame, maar ook leuke dagen. We volgden colleges, gingen gezamenlijk eten en sporten! We sliepen in de gymzalen. Op een ontspannende manier maakten we kennis met elkaar en het nieuwe traject.

Inmiddels ben ik al enkele dagen op de Pieter Zandt geweest. Docenten spreken je aan als collega. Van leerling naar docent. Bijzonder! Ik heb overal in de school al rond gesnuffeld. Ben voor de vakgroep economie bezig geweest. Gesprekken gevoerd met veel docenten. Teamvergaderingen bijgewoond. Verslagen gemaakt en zelfs al een lesopening gegeven!

Ik voel me al helemaal thuis op mijn nieuwe werkplek. Welkom terug op de Pieter Zandt. Ik heb er zin in! Ik voel het; ik word ‘Meester in mijn vak!’