Over economieleraar.nl

Over economieleraar.nl

Over de website

Economieleraar.nl is een website voor het delen van (les)materiaal met vakdocenten en leerlingen en met name geschikt voor het vak Economie op het voortgezet onderwijs. De auteur van deze website is docent op de Pieter Zandt scholengemeenschap en geeft daar les vanuit de methode Index. Hij gebruikt deze website ook om zijn leerlingen begrippen uit te leggen, animaties en instructievideo’s te delen. Uiteraard zijn deze materialen ook geschikt om uitleg te krijgen over bepaalde economische onderwerpen. Echter, de uitlegvideo’s van bepaalde opgaven zijn gerelateerd aan de eerder genoemde methode.

De meeste lessen die te vinden zijn op deze website, zijn geschreven voor de bovenbouw maar er is ook interessant lesmateriaal te vinden voor de onderbouw. Naast specifiek lesmateriaal voor het vak Economie is er ook lesmateriaal te vinden voor andere vakken. De auteur is docent Economie en zeer geïnteresseerd en geïnspireerd in het toepassen van ICT in het onderwijs. Op deze website worden regelmatig nieuwe toepassingen gedeeld die meteen toepasbaar zijn in de lessen.

Over de docent

Arjan Woord (1990) is docent op de Pieter Zandt scholengemeenschap. Hij geeft les op de hoofdvestiging te Kampen en met name in de bovenbouw havo/vwo. Naast het doceren is hij projectleider van het Business College. In zijn vrije tijd runt hij met een creatieve visie het bedrijf Perfect Promotions. Naast zijn eigen onderneming zet hij zich in voor de samenleving. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit zijn functies als vrijwilliger bij diverse organisaties en als beheerder van de website van de kerkelijke jongerenorganisatie het LCJ (Christelijke Gereformeerde Kerken). Op deze website deelt hij graag zijn kennis en ervaring. Omdat de meeste mensen delen de moeilijkste berekening vinden.